Оризово олио Rizi

Оризово олио 100% чистo Rizi

Оризово олио 100% чистo Rizi

Оризовото олио Rizi е богато на натурални антиоксиданти, витамин Е и Гама Оризанол - фитостерола оризанол, който помага на тялото да намали абсорбирането на холестерол. Високата точка на горене (над 250оС) и липсата на транс-мазнини го правят идеално за готвене.


Начин на получаване на Оризовото олио Rizi.

Оризовото олио се получава чрез обработването на оризовите трици. Оризът, като всички останали зърна, има хранителен предпазен слой между обвивката и сърцевината, който се нарича трица. Нова технология позволява да бъде извлечено висококачествено олио от оризовите трици и да се рафинира като се използва студено-филтриращ процес. Rizi е от много висок клас, тъй като съдържа 5 пъти повече Гама-Оризанол (антиоксидант) в сравнение с обикновеното оризово олио.


Гама-оризанол

Гама-оризанолът е уникален за Оризовото олио и не се съдържа в други видове олио. Гама - оризанолът е антиоксидант, който е 6 пъти по-добър от Витамин Е. Той е устойчив на високи температури и за разлика от витамин Е не се разрушава от топлината по време на готвене.
Оризанолът стимулира образуването на нови клетки, регенерира и възстановява еластичността им.


Високата точка на горене на оризовото олио

Оризовото олио има много висока точка на горене - 255о С, което го прави изключително подходящо за пържене.


Не се съдържат никакви транс-мастни киселини

В Оризовото олио Rizi не се съдържат никакви транс-мастни киселини, което е гарантирано от Международен Лабораторен Център. Приемането на транс–мастни киселини води до високо кръвно налягане и предизвиква сърдечни заболявания в последствие.