Ветеринарно оборудване

Духалки, пистолети, пушки и консумативи за дистанционно упояване на животни

Ветеринарно-медицински инструменти и консумативи

Фирма МАРКЕТИНГ- Б ЕООД е представител на световно известната фирма TELINJECT GmbH, Германия, производител на ветеринарно-медицински инструменти и консумативи. Те позволяват упояването и залавянето на набелязаните животни да става от разстояние, което е безвредно за тях и безопасно за хората. Наши клиенти за тези продукти са голям брой общини, държавни и частни ловни и дивечовъдни стопанства, резервати, зоопаркове и ветиринарни клиники на територията на цялата страна.

След дългогодишни проучвания и разработки, фирмата-производител адаптира предимствата на методите, щадящи животните и предлага различни видове ветеринарно-медицински устройства за безопасно и ефективно дистанционно упояване на животни

TELINJECT ДУХАЛКИ - Blowpipe

Духалки за изстрелване на отровни стрели са били използвани от човека за лов и като военни оръжия в продължение на стотици години и дори са в употреба и днес от племена в Южна Америка. Духалката TELINJECT има почти безшумна стрелба на стреличките и притежава ниска сила на удара. Тя е с лесен за използване механизъм, който дава възможност за упояване на всякакви животни на разстояние до 10м. Удобна за работа и достъпна за притежание и използване от всеки.

TELINJECT Пистолет VARIO 1V. Blowpipe-Pistol

VARIO 1V. Blowpipe-Pistol е изработен от устойчива на налягане пластмаса и притежава цев с дължина 80 см, изцяло от въглеродни влакна. Този продукт се ползва с голяма популярност поради много простата си конструкция. Конекторът за бързо сглобяване дава възможност за присъединяване към пистолета на помпа за въздух, което прави рентабилна неговата експлоатация. Възможен е също вариант за поставяне на CO2-устройство на мястото на крачната помпа, за по-голямо удобство при експлоатацията.

TELINJECT Пушка G.U.T.50

G.U.T. 50 е образец на прецизност, удобна работа и лесна поддръжка.
Използването на съвременното дистанционно инжектиране вече не е ограничено само до обездвижване на животните. G.U.T. 50 се използва и за приемане на лекарства като антибиотици, витамини и др., като възможностите не свършват дотук. Цели стада добитък може да бъдат имунизирани и да бъдат взети тъканни проби.
G.U.T.50 на TELINJECT е показала своята съвършеност, като е тествана много години в най-екстремни условия в безброй места, включително в тундрата на Аляска, в тропиците на Заир, в пустините на Саудитска Арабия, както и в Европа и Северна Америка.